Власеница: Полицајци РС са заставом Армије РБиХ

Горан Маунага
Власеница: Полицајци РС са заставом Армије РБиХ

Власеница - Полицајци Полицијске станице Власеница Рашид Зекић, Есмир Сарачевић и Елвир Патковић, те власенички имам Нурдин Грахић фотографисали су се с ратном заставом Армије РБиХ.

Фотографију су поставили на своје "Фејсбук" профиле, а становници Власенице одраније су огорчени начином рада и понашањем полицајаца Зекића и Сарачевића.

- Као одговор на наше критике и на допис који смо упутили министру унутрашњих послова РС, они сада из пркоса јавно постављају фотографије са ратним заставама Армије РБиХ. Ако ни због тог скандала не буду санкционисани, ми у Власеници немо више шта да тражимо - каже Власеничанин Слободан Васиљевић.

Према правилу службе, полицајци би због јавног истицања ратних симбола Армије РБиХ требало да буду дисциплински санкционисани и удаљени с посла.

Међутим, становници Власенице сматрају да до тога неће доћи, јер су се, како кажу, увјерили да имају политичку заштиту из ФБиХ и да зато несметано застрашују и прогањају мирне грађане Власенице.

- Те фотографије јавно су истакли вјероватно угледајући се на своје представнике у Парламенту БиХ, који су исту заставу унијели у ту институцију поводом 1. марта. Страхујем за будућност и животе своје четворо дјеце, јер се ради о полицајцима нарко-дилерима, а у Власеници је у посљедње три године због предозирања било пет смртних случајева лица која су била од 1975. до 1985. годишта - каже Васиљевић.

У Власеници је недавно група грађана у два наврата подијелила око 3.000 летака у којима се наводе детаљи онога чиме се бави, како су навели, та организована полицијско-криминална група.

- Та група, поред трговине дрогом, бави се и шверцом стоке, зеленашењем, а тргује и оружјем које је продато криминалној групи у Тузли. Оружје су прије тога куповали Зекић и Сарачевић и предавали га Муамеру Ферхатовићу, бившем замјенику командира станице, који је организовао даљи транспорт и примопредају - наведено је у тим лецима.

У ЦЈБ Бијељина и у МУП-у РС јуче нисмо успјели доћи до изјава у вези са истицањем ратне заставе Армије РБиХ.

"Глас Српске" је прије годину објавио да су грађани Власенице упутили писмо тадашњем министру унутрашњих послова РС Радиславу Јовичићу у коме траже да њих и њихову дјецу заштити од самовоље Ферхатовића. Портпарол МУП-а РС Мирна Шоја тада је потврдила да је писмо стигло и да су поводом тога предузете неопходне мјере.

Раније је због посједовања дроге ухапшен Мехмед Куљанчић за којег грађани тврде да је један од Ферхатовићевих дилера. На неколико фотографија које су у посједу "Гласа" види се да су Куљанчић и Ферхатовић изузетно блиски.

Портпарол ЦЈБ Бијељина Александра Симојловић тада је рекла да је Ферхатовићу одређено мјесто полицијског службеника, јер није имао одговарајућу стручну спрему. Он је, и поред тога, крајем прошле године постављен на мјесто инспектора за које такође треба висока стручна спрема коју он нема.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана