Vlada očekuje povlačenje odluke o otpuštanju radnika

Agencije
Vlada očekuje povlačenje odluke o otpuštanju radnika

Banjaluka - Ministar energetike i rudarstva RS Petar Đokić, ministarka finansija Zora Vidović i direktor Poreske uprave Goran Maričić razgovarali su juče u Banjaluci sa predstavnicima “Arselor Mitala” iz Prijedora i predsjednikom sindikata ovog privrednog društva.

Dogovoreno je da će Poreska uprava, zajedno sa ”Arselor Mitalom”, u najkraćem vremenskom periodu, u skladu sa zakonskim ovlašćenjima i u interesu i s ciljem ubrzanog rješavanja otvorenih pitanja i problema vezanih za poslovanje ovog privrednog društva, izvršiti analizu i primjenu pozitivnih propisa RS koji se odnose na obračun poreza.

Predstavnici Vlade izrazili su očekivanje da će ova kompanija povući najavljenu odluku o otpuštanju radnika, koja je veoma štetna kako za grad Prijedor, tako i za Srpsku u cjelini. Sastanku je prisustvovao i direktor Rudnika željezne rude Ljubija Stanko Vujković. Rečeno je da je Vlada posvetila maksimalnu pažnju i uložila maksimalan napor kako bi ubrzala rješavanje svih otvorenih pitanja i da je krajnji cilj osiguranje rudarskih aktivnosti, proizvodnje i perspektive života za ljude, kako u gradu Prijedoru, tako i u cijeloj Srpskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana