Vlada bez ministara koji su prihvatili funkciju poslanika

Srna
Vlada bez ministara koji su prihvatili funkciju poslanika

Banjaluka - Ministri u Vladi Republike Srpske, koji su juče prihvatili funkciju poslanika u Narodnoj skupštini, neće učestvovati u radu Vlade Srpske do pribavljanja mišljenja Sekretarijata za zakonodavstvo.

Vlada Republike Srpske održala je danas konsultacije o uputstvima Centralne izborne komisije /CIK/ BiH za primjenu člana zakona koji govori o nespojivosti funkcija od dana objavljivanja potvrđenih rezultata izbora do konstituisanja novog izvršnog organa vlasti, a u vezi sa radom u Vladi četiri ministra koji su izabrani za narodne poslanike.

Vlada Srpske je s tim u vezi zatražila od Sekretarijata za zakonodavstvo Srpske da u saradnji sa Republičkom komisijom za utvrđivanje sukoba interesa u organima vlasti Republike dostavi mišljenje i pravno tumačenje o mogućim posljedicama primjene navedenog uputstva CIK-a BiH, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Za narodne poslanike izabrani su ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, koji je juče izabran za predsjednika Narodne skupštine, ministar finansija Zoran Tegeltija i ministar zdravlja i socijalne zaštite Dragan Bogdanić, ministar rada i boračko invalidske zaštite Petar Đokić.

Školama dodijeljeno ukupno 2.475 lopti

Vlada Republike Srpske usvojila je na današnjoj sjednici informaciju o realizaciji projekta "Igraj za školu", u okviru kojeg su sve osnovne i srednje škole dobile ukupno 2.475 lopti, ili devet lopti po školi, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.
Vlada Srpske je usvojila i informaciju o asistentima za učenike sa smetnjama u razvoju u školskoj 2014/2015 godini i zadužila Ministarstvo prosvjete i kulture i Ministarstvo finansija da obezbijede dodatna sredstva od 160.000 KM iz budžetskih stavki za ovu godinu.

Na sjednici je prihvaćena informacija o radu Kancelarije Vlade Srpske u Brčko distriktu za period od 1. maja do 31. oktobra ove godine, po kojem je u tom periodu riješeno 3.514 zahtjeva lica sa prebivalištem u distriktu za sticanje državljanstva Srpske, po osnovu izbora ili promjene entitetskog državljanstva.

U toj informaciji navodi se i da je veliki broj stranaka koje dolaze po informacije o postupku, načinu i dokumentaciji potrebnoj za sticanje dvojnog državljanstva Srbije.

Na sjednici je donesena i odluka o odobravanju kredita opštini Mrkonjić Grad iz sredstava revolving fonda u oblasti vodosnabdijevanja i komunalne infrastrukture u iznosu od 350.000

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana