Влада Србије дала гаранције за привремено пуштање Младића Влада

Агенције
Влада Србије дала гаранције за привремено пуштање Младића Влада

Београд - Влада Србије је дала гаранције за привремено пуштање на слободу Ратка Младића из притвора Хашког трибунала ради лијечења, потврдила је Нела Кубуровић, министарка правде Србије.

"Није први пут да Влада Србије даје гаранције за неког ради лечења, а Влада је то и до сада чинила", рекла је министарка правде за Радио телевизију Србије (РТС).

Младић је оптужен за геноцид, злочине против човјечности и кршење закона и обичаја рата током рата у Босни и Херцеговини, а у притвору Хашког трибунала је од 2011. године, када је ухапшен у Србији послије 15 година скривања.

Младићев правни заступник, адвокат Бранко Лазић рекао је прије два дана агенцији Бета да су Младићеви браниоци добили гаранције, и да очекују да добију љекарску документацију клијента из Притворске јединице Хашког трибунала, што су тражили прије девет мјесеци.

Хашки трибунал је у сриједу саопштио да је, супротно тврдњама одбране Младића, и оптуженику и његовим браниоцима доставио цјелокупну медицинску документацију о болести и лијечењу којем је он подвргнут у судском притвору и болницама у Хагу.

Крајем септембра, Младићева одбрана је суду упутила хитан захтјев да јој се достави свеобухватан медицински досије генерала.

 Секретаријат Трибунала, у одговору на тај захтјев, прецизирао је да је фебруара ове године цијели Младићев медицински досије од "четири регистратора" доставио, у два примјерка, и Младићу и његовим браниоцима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана