Влада РС донира апарате Клиници за гинекологију УКЦ РС

Влада РС донира апарате Клиници за гинекологију УКЦ РС 08.08.2018 12:25 | nezavisne.com

Бањалука - Влада РС донираће Клиници за гинекологију и акушерство нове апарате за дојиље, инкубаторе, али и средства за унутрашње радове како би се стекли бољи услови за боравак породиља.

Из  буџета Владе РС издвојиће се средства и за одређен дио намјештаја у Клиници за гинекологију и акушерство УКЦ-а.

Жељка Цвијановић, предсједница Владе РС обишла је данас Клинику за гинекологију и акушерство и Клинику за дјечије болести Универзитетског клиничког центра РС (УКЦ РС).

“Осим тог намјештаја и завршетка радова унутра док не дођемо у прилику да преселимо у неки нови или да имамо сасвим реконструисани дио овдје, друга ствар јесу ови апарати за наше дојиље овдје. Исто тако зависно од износа који буде потребан тај ће износ Влада платити”, рекла је Цвијановићева.

Додала је да  Влада РС прошле године донирала пет нових инкубатора са мониторима за бебе, али да је Клинци потребно још таквих инкубатора.

Владо  Ђајић, генерални директор УКЦ РС казао је као домаћин и као диркетор сретан када год добију донацију, подршку, средства која су неопходна за унпаређење рада УКЦ РС.

“Предсједница Владе није први пут у нашој установу оваквим поводом и она је поред предсједника РС Милорада Додика најслужнија особа што имамо данас овакав Клинички центар и какав планирамо да буде”, казао је Ђајић. © Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица