Višković predložio sastav nove Vlade

Srna
Višković predložio sastav nove Vlade

Banjaluka - Mandatar Radovan Višković predložio je danas na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske u Banjaluci sastav nove vlade Srpske, koju će činiti ministri iz šest političkih partija.

Višković je na drugoj posebnoj sjednici Narodne skupštine Srpske za ministra finansija predložio Zoru Vidović /SNSD/, za ministra za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenku Golić /SNSD/, za ministra pravde Antona Kasipovića /SNSD/, a za ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača /SNSD/.

 

On je za ministra zdravlja i socijalne zaštite Srpske predložio Alena Šeranića /SNSD/, za ministra za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srđana Rajčevića /SNSD/, za ministra za evropske integracije i međunarodnu saradnju Zlatana Klokića /SNSD/, a za ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Borisa Pašalića /SNSD/.

Višković je za ministra energetike i rudarstva predložio Petra Đokića /SP/, za ministra uprave i lokalne samouprave Lejlu Rešić /DNS/, a za ministra saobraćaja i veza Neđu Trninića /DNS/.

Za ministra rada i boračko-invalidske zaštite Višković je predložio Duška Milunovića /SP/, za ministra porodice, omladine i sporta Sonju Davidović /SP/, a za ministra privrede i preduzetništva Vjekoslava Petričevića /NDP/.

Višković je za ministra prosvjete i kulture predložio Nataliju Trivić /Ujedinjena Srpska/, a za ministra trgovine i turizma Dragicu Kovač /DEMOS/.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana