Вишковић незадовољан мишљењем Европске комисије

Срна
Вишковић незадовољан мишљењем Европске комисије

​Бањалука - Премијер Републике Српске Радован Вишковић је, на састанку у Бањалуци са шефом Делегације ЕУ у БиХ Ларс-Гунаром Вигемарком, рекао да није задовољан мишљењем Европске комисије о захтјеву БиХ за чланство у ЕУ јер се појединим областима приступило нестручно.

“У неким областима нису у потпуности представљене реалне и прецизне информације, а поједине активности када је ријеч о европским интеграцијама и о другим областима које су завршене у Републици Српској нису наведне, нити поменуте”, навео је Вишковић.

Он је истакао да је Влада Српске опредијељена за европски пут, те да је међу водећим у БиХ у испуњавању обавеза у процесу европских интеграција, што ради у складу са надлежностима, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

Он је нагласио да је Влада Републике Српске опредијељена за сарадњу на партнерским основама и спремна је да реализује активности у процесу европских интеграција, уз пуно уважавање уставноправне позиције Српске и уставног уређења БиХ.

Вишковић је подсјетио да је Српска, након октобарских избора у БиХ прошле године, прва формирала власт и тиме показала институционалну и политичку стабилност, док неформирање Савјета министара и Владе Федерације БиХ зауставља реформске процесе и спровођење активности и мјера које доприносе побољшању стандарда грађана, унапређењу привредног амбијента и уједначавању привредних и економских прописа, као и у спровођењу економских реформи.

На састанку је оцијењено да је важно наставити сарадњу у спровођењу активности на усклађивању прописа и прилагођавању стандардима ЕУ, као и у оквиру планирања и програмирања претприступне помоћи ЕУ, наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана