Višković: Stvoriti uslove za unapređenje standarda svih građana

Srna
Višković: Stvoriti uslove za unapređenje standarda svih građana

Banjaluka - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković istakao je u razgovoru sa švedskim ambasadorom u BiH Andersom Hagelbergom jasnu opredijeljenost institucija Srpske u procesu evropskih integracija, što je vidljivo u svim aktivnostima koje Vlada Srpske sprovodi i ispunjava među prvima u BiH.

Višković je na današnjem sastanku u Banjaluci upoznao Hagelberga o mjerama i ciljevima predviđenim Programom ekonomskih reformi, ističući da su među ključnim prioritetima u radu Vlade Srpske - stvaranje uslova za unapređenje standarda svih građana i privredni razvoj.

Hagelberg je predstavio programe i projekte koje Ambasada Švedske u BiH podržava i realizuje s naglaskom na razvojnu pomoć koja se odnosi na ekonomsku podršku, unapređenje životne sredine, te doprinose u procesu evropskih integracija, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Švedski diplomata je istakao opredijeljenost da se, povećanjem aktivnosti, nastavi sprovođenje projekata u okviru razvojne podrške i saradnje.

Na sastanku, kojem je prisustvovala i ministar finansija Srpske Zora Vidović, razmijenjena su mišljenja i o drugim aktuelnim političkim i ekonomskim temama u Republici Srpskoj, BiH i regionu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana