Višković: Borenović je politička kukavica

Srna
Višković: Borenović je politička kukavica

Banjaluka - Izjavom da "Milorad Dodik vodi privatnu bitku sa SAD i time uvlači Republiku Srpsku u problem" predsjednik PDP-a Branislav Borenović još jednom je potvrdio da je "nedorastao da vodi i jednu malu partiju kao što je PDP, a uz to je dokazao i da je politička kukavica koja noćima sanja da se Dodik povuče iz političkog života, jer on i njemu slični očekuju da će jedino na taj način doći na vlast u Srpskoj", rekao je potpredsjednik SNSD-a Radovan Višković.

"Sramno je i drsko da Borenović otvoreno napada svog predsjednika Republike zbog sankcija odlazeće američke administracije, a i sam zna šta je razlog istim - referendum. Stoga, javno pitam Borenovića da li ovo znači da su oni lažno podržali referendum i sada se distanciraju od njega, te zašto su se kukavice skrivale iza naroda", izjavio je Višković Srni.

I dok se i zemlje EU distanciraju od odluke odlazeće američke administracije, dok Rusija javno osuđuje odluku o sankcijama protiv predsjednika Srpske, kaže Višković, "našao se neki Branislav Borenović, predsjednik mini stranke, da se u svom mini izdanju dodvori onima koji su donijeli ovu odluku, jer mu je to jedini način da se dokopa šanse da dođe na vlast u Republici Srpskoj".

"Prema Borenovićevom scenariju, predsjednik Dodik bi trebalo da se povuče sa funkcije, pa ga pitam što nije prozvao Bakira /Izetbegovića/, za kojeg zna da priprema novi udar na Srpsku, da se povuče. Javno ga pitam i da li pozvao svoga šefa Mladena Ivanića da se povuče da je stavljen na nečiju listu zato što je branio Republiku Srpsku...", upitao je Višković.

Komentarišući tvrdnju Borenovića, koju je iznio u sarajevskim medijima, da se "saradnici distanciraju od Dodika", Višković je poručio lideru PDP-a da prvo provjeri i pita koliko je saradnika pozvalo predsjednika Republike i pružilo mu podršku.

"Ono što Borenović i njemu slični ne znaju jeste da nikakav 'odlazak' Milorada Dodika neće dovesti ni njega ni te njemu slične na vlast. O tome odlučuje narod, koji sve vidi. Možda će narod Srpske svašta i oprostiti, ali sigurno neće kukavičluk i poltronstvo, koje je Borenović i pokazao svojim sinoćnjim istupom u sarajevskim medijima", ocijenio je Višković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana