Разишао се један број студената ФОТО

Ж. Д., Фото: Klix.ba
Разишао се један број студената ФОТО

Сарајево - Група од око стотину студената, чије је данашње демонстрације организовао Студентски парламент Универзитета у Сарајеву, вратила се пред зграду Економског факултета у овом граду гдје су и започели протесте.

На платоу испред зграде институција БиХ остало је неколико десетина студената, као и грађана који су дошли на демонстрације из других градова у БиХ, међу којима је најбројнија група из Зенице.

Предсједник Студентског парламента Ахмед Нурковић рекао је Срни да ће у понедјељак у 12.00 часова поново позвати студенте на мирне демонстрације.

Нурковић је рекао да су се организатори студентског протеста договорили да ће студенти да се разиђу пред Економским факултетом, да не би дошло до немилих сцена, за шта они нису жељели преузети одговорност.

Студенти су данас истакли да желе да подрже захтјеве грађана да буде ријешено питање јединственог матичног броја, али и да укажу на проблеме у образовању. Они су били дошли и пред зграду ОХР-а од кога су тражили да кориштењем бонских овлаштења помогне у разрјешавању укупне ситуације у БиХ.

Неколико стотина демонстраната држало је од јуче под блокадом зграду институција БиХ, у којој је било око 1.750 људи, међу којима је и 350 страних држављана, те труднице и болесни. Они су захтијевали да парламент и Савјет министара БиХ донесу закон о јединственом матичном броју.

Из зграда институција БиХ у Сарајеву, рано јутрос успјешно су евакуисани посланици и делегати у парламенту, чланови Савјета министара БиХ, министри Републике Српске и Федерације БиХ, те други запослени. /крај/бм

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана