Вилић: Не располажемо информацијом о могућем угрожавању Ердоганове посјете

Срна
Вилић: Не располажемо информацијом о могућем угрожавању Ердоганове посјете

Сарајево - Директор Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ Мирсад Вилић рекао је да оперативни штаб, који је формиран поводом сутрашње посјете предсједника Турске Реџепа Тајипа Ердогана Сарајеву, не располаже информацијом о могућем угрожавању ове посјете.

Вилић је навео да у оперативном штаб "Пријатељство 2018" учествују полицијске агенције, Обавјештајно-безбједносна агенција, Оружане снаге БиХ, Служба за послове са странцима, Протокол Предсједништва БиХ.


"Предузете су све безбједносне мјере да би наведена посјета прошла у најбољем реду. До сада Штаб не располаже информацијом о могућем угрожавању посјете", рекао је Вилић за "Аваз" коментаришући наводе у медијима о могућем атентату на Ердогана приликом сутрашње посјете Сарајеву.

Турске обавјештајне агенције запримиле су дојаву да би на Ердогана, који сутра треба да допутује у посјету БиХ, могао да буде извршен атентат, објавио је Н1 позивајући се на агенцију "Анадолија".

У дојави се наводи да атентат припремају особе турског поријекла. Дојава је дошла од групе турских држављана који живе у Скопљу.

Замјеник премијера Турске Бекир Боздаг изјавио је да Ердоган није неко ко се плаши пријетњи смрћу, те да дојава атентата није ништа ново.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана