Vigemark ohrabren napretkom BiH

Srna
Vigemark ohrabren napretkom BiH

Sarajevo - Specijalni predstavnik EU Lars-Gunar Vigemark istakao je u razgovoru sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Draganom Čovićem da je ohrabren napretkom u BiH koji je postignutim u posljednjih nekoliko mjeseci i podržao nastavak ovog pozitivnog trenda.

Na sastanku je razgovarano o napretku koji je BiH ostvarila u procesu evropskih integracija, te o daljim koracima koji na tom putu moraju biti preduzeti, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Čović je istakao da institucije na svim nivoima vlasti u BiH intenzivno rade na integracionim obavezama, a da su trenutni prioriteti dalje smisleno provođenje reformske agende uz funkcionalan mehanizam koordinacije.

Kao prioritet navedena je i skora adaptacija Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju kako bi se uzelo u obzir pristupanje Hrvatske EU.

Tokom susreta je razgovarano i o nedavnom susretu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH sa visokim predstavnikom EU za spoljne poslove i bezbjednosnu politiku Federikom Mogerini.

Čović je danas u zgradi Predsjedništva BiH organizovao i druženje s djecom s posebnim potrebama.

Sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH družili su se članovi Udruženja roditelja i djece s posebnim potrebama "Vedri osmijeh" iz Mostara, Udruženja i Rehabilitacionog centra "Marija-naša nada" iz Širokog Brijega, Rehabilitacionog centra za osobe s posebnim potrebama "Sveta Porodica" i Udruženja za Daunov sindrom iz Mostara.

Oni su informisali Čovića o poteškoćama s kojima se susreću u svakodnevnom životu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana