Вигемарк охрабрен напретком БиХ

Срна
Вигемарк охрабрен напретком БиХ

Сарајево - Специјални представник ЕУ Ларс-Гунар Вигемарк истакао је у разговору са предсједавајућим Предсједништва БиХ Драганом Човићем да је охрабрен напретком у БиХ који је постигнутим у посљедњих неколико мјесеци и подржао наставак овог позитивног тренда.

На састанку је разговарано о напретку који је БиХ остварила у процесу европских интеграција, те о даљим корацима који на том путу морају бити предузети, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Човић је истакао да институције на свим нивоима власти у БиХ интензивно раде на интеграционим обавезама, а да су тренутни приоритети даље смислено провођење реформске агенде уз функционалан механизам координације.

Као приоритет наведена је и скора адаптација Споразума о стабилизацији и придруживању како би се узело у обзир приступање Хрватске ЕУ.

Током сусрета је разговарано и о недавном сусрету предсједавајућег Предсједништва БиХ са високим представником ЕУ за спољне послове и безбједносну политику Федериком Могерини.

Човић је данас у згради Предсједништва БиХ организовао и дружење с дјецом с посебним потребама.

Са предсједавајућим Предсједништва БиХ дружили су се чланови Удружења родитеља и дјеце с посебним потребама "Ведри осмијех" из Мостара, Удружења и Рехабилитационог центра "Марија-наша нада" из Широког Бријега, Рехабилитационог центра за особе с посебним потребама "Света Породица" и Удружења за Даунов синдром из Мостара.

Они су информисали Човића о потешкоћама с којима се сусрећу у свакодневном животу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана