Вигемарк: У БиХ неопходне промјене

Срна
Вигемарк: У БиХ неопходне промјене

Мостар - Шеф Делегације ЕУ у БиХ Ларс-Гунар Вигемарк поручио је данас у Мостару да су БиХ неопходне промјене, што, како је нагласио, подразумијева социо-економске реформе, те реформу образовања.

Вигемарк је на Инфо-дану у оквиру пројекта "ЕУ за вас", који ангажује младе из цијеле БиХ у промоцији питања од значаја за процес ЕУ интеграција, разговарао са студентима Економског факултета Универзитета у Мостару и Економског факултета Универзитета "Џемал Биједић".


Вигемарк је навео да је важно слушати студенте, нагласивши како је од њих чуо боље коментаре о социјално-економском стању, него од других становника БиХ.

"Желимо да чујемо мишљења младих о ситуацији у БиХ, њиховом животу и будућности те шта мисле о ЕУ. Импресиониран сам амбицијама и позитивним ставовима студената, упркос релативно негативном расположењу у земљи", истакао је Вигемарк.

Декан Економског факултета Универзитета у Мостару Мила Гаџић рекла је да нове генерације заслужују бољу будућност, те да ће у разговору са студентима сазнати шта млади људи мисле о процесу придруживања ЕУ.

Продекан Економског факултета Универзитета "Џемал Биједић" Велдин Овчина рекао је како ће се студенти потрудити да осмисле маркетиншку кампању која ће пробудити свијест јавности о потреби социјално-економских реформи у БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана