Вигемарк: Касно да се не прихвати нешто што је испреговарано

Срна
Вигемарк: Касно да се не прихвати нешто што је испреговарано

Сарајево - Шеф Делегације ЕУ у БиХ Ларс Гунар Вигемарк рекао је данас да је у случају предложене адаптације Споразума о стабилизацији и придруживању "сада касно да се каже да се не прихвата нешто што је

испреговарано".Вигемарк је рекао новинарима у Сарајеву да ЕУ не преговара са кантонима и ентитетима, него са БиХ, те да, када БиХ преговара о неком споразуму или износи одређене ставове, то мора одражавати ставове свих њених нивоа.


Он је навео да је "политички естаблишмент у БиХ сада потпуно преокупиран питањима локалних избора, што ЕУ очигледно није у врху приоритета".

"Свијет се неминовно мијења, а ми много бржи корак хватамо у цијелој БиХ у глобалним процесима. Разумијем да је политика на локалном нивоу јако важна, тако је у свакој земљи, али ми не можемо стално чекати на неког да се одлучи", поручио је Вигемарк.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је јуче да за Републику Српску није прихватљива предложена адаптација Споразума о стабилизацији и придруживању јер би нанијела несагледиву штету прехрамбеној и пољопривредној производњи и губитке од 210 милиона КМ на годишњем нивоу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана