Видовић: Затворићемо скупштински ресторан ако не издају фискалне рачуне

nezavisne.com
Видовић: Затворићемо скупштински ресторан ако не издају фискалне рачуне

Бањалука – Ако се испостави да ресторан Народне скупштине РС не издаје фискалне рачуне, биће затворен, рекла је Зора Видовић, министар финансија РС.

Наиме, на скупштинској расправи о Нацрту закона о локалној самоуправи посланици опозиције су оптужили Владу да њихов ресторан у оквиру НС РС не издаје фискалне рачуне, на шта су посланици владајуће коалиције истакли да то није тачно.

Видовићева је, реагујући на ову расправу, рекла да је прошле године затворено 517 објеката због неиздавања фискалних рачуна, и да су неки од власника тих објеката блиски политици или утицајни бизнисмени.

“Свако ко не издаје фискалне рачуне биће затворен. Ја сам јуче ручала у ресторану НС РС и добила сам фискални рачун. Можда сам ја добила зато што сам то ја, али ако не издају фискалне рачуне биће затворен ресторан”, рекла је Видовићева.

Иако је у току расправа о локалној самоуправи, народни посланици највише времена проводе у расправама о другим темама. Тако је, напримјер, Душица Савић, посланица СНСД-а, једног посланиак опозиције оптужила да је у скупштину јуче покушао прошверцовати лисице за неки перформанс, а Срђан Мазалица, посланик СНСД-а, је једног посланика оптужио да рекетира бизнисмене у Херцеговини како их не би прозивао током скупштинских расправа.

Сједници Народне Скупштине Републике Српске присуствује и Радован Вишковић, премијер РС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана