Велика награда за Додика, Вучића и Кустурицу

Срна
Велика награда за Додика, Вучића и Кустурицу

Београд - Хуманитарна организација Јапанско друштво уручиће сутра Велику награду ове организације предсједнику Републике Српске Милораду Додику, премијеру Србије Александру Вучићу и познатом српском режисеру Емиру Кустурици.

Велика награда Јапанског друштва додијељена је предсједнику Додику за свеукупан допринос развоју друштва, економије, безбједности Српске и региона, као и за допринос подизању угледа Републике Срспке у региону и ван регионалних граница, наводи се у саопштењу Јапанског друштва, српске непрофитне организације чији је циљ зближавање народа Србије и Јапана. 

Додику је награда додијељена и за покретање свеукупних друштвених реформи, за допринос у реализацији нове етапе прогреса друштва и подизање нивоа  међудржавних, међунационалних и општих људских односа у Републици Српској. 

Премијеру Србије Велика награда додијељена је за допринос у развоју Србије отпочињањем свеукупне друштвене реформе, посебно за изванредне напоре које чини у изградњи новог, савременог друштвеног уређења заснованог на највишим свјетским стандардима. 

У саопштењу Јапанског друштва наводи се да је Вучић заслужан за изванредна достигнућа која су без преседана у новијој српској историји на свим релевантним областима развоја Србије. 

Велика награда додијељена је прослављеном српском режисеру Емиру Кустурици као ствараоцу и хуманисти за изванредан допринос развоју културне свијести у региону, посебно у Србији и Републици Српској, као и за допринос афирмацији културе, историје и традиције Срба и осталих народности које живе на овим просторима, те за реализацију дугорочних пројеката на Мокрој Гори и Андрићграду, којима се афирмишу културне и друге трајне вриједности.

Приједлог за Велику награду даје жири састављен од еминентних јавних личности из свијета културе и образовања, а награде се додјељују лауреатима на годишњој свечаности. 

Јапанско друштво је српска непрофитна организација која зближава народе Србије и Јапана узајамним разумијевањем, уважавањем и сарадњом, с циљем његовања конструктивног, складног и динамичног односа између два народа. 

Јапанско друштво је организација међународног значаја, мултидисциплинарне  оријентације са угледним члановима - познатим личностима, умјетницима, културним радницима. 

Велика награда хуманитарне организације Јапанско друштво биће уручена Додику, Вучићу и Кустурици сутра у 18.00 часова у Клубу народних посланика Србије у Београду.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана