“Вечерње Новости”: Сарајево спрема црну листу Срба?

Срна
“Вечерње Новости”: Сарајево спрема црну листу Срба?

Београд - Министар безбједности БиХ Драган Мектић припрема званичну листу непожељних особа из Србије, којима ће бити забрањен улаз у БиХ, пишу “Вечерње новости”.

Лист наводи да би на списку могли да се нађу пословни људи, историчари, књижевници, новинари, али и политичари.


Извор листа наводи да ће се на Мектићевој листи наћи и министар одбране Србије Александар Вулин, лидер Српске радикалне странке Војислав Шешељ, главни уредник телевизије “Хепи” Миломир Марић и предсједник покрета “Заветници” Стефан Стаменковски.

“Новости” подсјећају да је Мектић недавно потврдио да “постоји регистар особа које су протјеране или им је, на одређени период, забрањен улазак у БиХ, и да је у њему око 2.000 људи”.

Он је међутим, одбио да то назове “црном листом”, наводећи да “БиХ није Америка да прави жцрне листеж”.

Лист пише да се за Мектића спекулише да је близак представницима америчке администрације у Амбасади САД у Сарајеву, а да је раније био довођен “у везу са афером прислушкивања предсједника Републике Српске Милорада Додика, а преко веза са њим и предсједника Србије Александра Вучића”.

“Новости” подсјећају да је Мектићев мандат на мјесту министра на измаку, па он сада настоји да што прије формализује овај списак да би документ ступио на снагу прије формирања новог Савјета министара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана