Vasić: Lukač ima dobru viziju

Srna
Vasić: Lukač ima dobru viziju

Banjaluka - Direktor Policije Republike Srpske Gojko Vasić smatra da ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač ima dobru viziju budućeg rada MUP-a i da će sa svojim saradnicima ostvariti dobar rezultat.

Komentarišući smjene rukovodećeg kadra u MUP–u, Vasić je rekao da resorni ministar ima četvorogodišnji mandat i da pravi tim sa kojim smatra da će uspješno rukovoditi Ministarstvom, s obzirom da su standardi koji su pred njega postavljeni vrlo visoki.

"Policija je živo tijelo i traži da se često naprave određene promjene, čisto da se sistem otme iz učmalosti, jer kad dugo imamo isti sistem kriminalci ga prouče i znaju kako da ga lakše izbjegnu", rekao je Vasić novinarima u Banjaluci.

Prema njegovim riječima, Policija Republike Srpske i MUP u cjelini imaju izuzetno dobre rezultate, kako u oblasti javnog reda i mira, tako i u oblasti borbe protiv svih oblika kriminala.

"Zar ljudima treba nešto zamjerati da bi bili pomjereni na drugo mjesto na kojem se očekuje da daju bolji rezultat nego do sada?", rekao je Vasić, odgovarajući na pitanje novinara šta je zamjereno smijenjenim rukovodicima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana