Vasić: Karamatić plasira neistine s ciljem predizborne kampanje

Srna
Vasić: Karamatić plasira neistine s ciljem predizborne kampanje

Sarajevo - Predsjednik Spoljnotrgovinske komore /STK/ BiH Nemanja Vasić izjavio je Srni da delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Mario Karamatić preko svojih, kako kaže, političkih mentora plasira neistine o Komori, s ciljem predizborne kampanje.

Vasić je napomenuo da je tri mandata bio narodni poslanik, kao što je sada Karamatić, te da je vrlo dobro upoznao poslanike kao što je on, koji "za interese određenih političkih elita plasiraju neistine".

"Tako i on sad, po nalogu svojih političkih mentora, napada na ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirka Šarovića, s ciljem izborne kampanje, ali je pogrešno odabrao da to radi preko Spoljnotrgovinske komore i uloge pomoći Šarovića ovoj komori oko mnogih poslova koje STK radi sa tim ministarstvom", kaže Vasić.

On je istakao da je STK nevladina, nepolitička, neprofitna organizacija i da polaže račune samo prema 30.000 privrednika, koji su vlasnici STK i imaju svoje delegate u skupštini i upravnom odboru i samo će oni odlučivati o trošenju sredstava i biti upoznati kako su ta sredstva potrošena, te plasirati u javnost onoliko informacija koliko je potrebno.

"Za njega su vrata STK, dok sam ja predsjednik, zatvorena, a on neka iskoristi sve svoje političke mogućnosti da to promijeni ako misli da ću ja dozvoliti da politika ima uticaj na privredu", rekao je Vasić.

Karamatić je ranije potvrdio Srni da je "sa računa STK BiH u Beču nestala većina novca od 1,2 miliona maraka za čije je podizanje predsjedniku Komore Nemanji Vasiću odobrenje dao ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Mirko Šarović i da o utrošku tih sredstava nema ni traga".

On je ocijenio da bi bilo dobro da Šarović, kako kaže, počne da radi svoj posao, umjesto što hvali Spoljnotrgovinsku komoru BiH i da izvrši nadzor nad zakonitošću rada, jer Komora ni 2014, ni 2015, ni 2016. godine nije predala Ministarstvu spoljne trgovine finansijski izvještaj u zakonskom roku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana