Васић: Караматић пласира неистине с циљем предизборне кампање

Срна
Васић: Караматић пласира неистине с циљем предизборне кампање

Сарајево - Предсједник Спољнотрговинске коморе /СТК/ БиХ Немања Васић изјавио је Срни да делегат у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Марио Караматић преко својих, како каже, политичких ментора пласира неистине о Комори, с циљем предизборне кампање.

Васић је напоменуо да је три мандата био народни посланик, као што је сада Караматић, те да је врло добро упознао посланике као што је он, који "за интересе одређених политичких елита пласирају неистине".

"Тако и он сад, по налогу својих политичких ментора, напада на министра спољне трговине и економских односа БиХ Мирка Шаровића, с циљем изборне кампање, али је погрешно одабрао да то ради преко Спољнотрговинске коморе и улоге помоћи Шаровића овој комори око многих послова које СТК ради са тим министарством", каже Васић.

Он је истакао да је СТК невладина, неполитичка, непрофитна организација и да полаже рачуне само према 30.000 привредника, који су власници СТК и имају своје делегате у скупштини и управном одбору и само ће они одлучивати о трошењу средстава и бити упознати како су та средства потрошена, те пласирати у јавност онолико информација колико је потребно.

"За њега су врата СТК, док сам ја предсједник, затворена, а он нека искористи све своје политичке могућности да то промијени ако мисли да ћу ја дозволити да политика има утицај на привреду", рекао је Васић.

Караматић је раније потврдио Срни да је "са рачуна СТК БиХ у Бечу нестала већина новца од 1,2 милиона марака за чије је подизање предсједнику Коморе Немањи Васићу одобрење дао министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Мирко Шаровић и да о утрошку тих средстава нема ни трага".

Он је оцијенио да би било добро да Шаровић, како каже, почне да ради свој посао, умјесто што хвали Спољнотрговинску комору БиХ и да изврши надзор над законитошћу рада, јер Комора ни 2014, ни 2015, ни 2016. године није предала Министарству спољне трговине финансијски извјештај у законском року.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана