ВСТС: Равномјерно расподијелити предмете ратних злочина

С. Ш.
ВСТС: Равномјерно расподијелити предмете ратних злочина

Требиње - Предсједници судова треба да воде рачуна о равномјерној расподјели предмета који се односе на ратне злочине између судија с циљем њиховог ефикаснијег и економичнијег рјешавања, закључено је на радионици одржаној у Требињу.

Радионицу је организовао Високи судски и тужилачки савјет (ВСТС) БиХ како би судије у предметима ратних злочина размотриле коришћење информационо-комуникационих технологија и обезбиједиле брже процесуирање предмета.

- Потребно је јачати координацију и сарадњу међу институцијама у БиХ с циљем ефикаснијег рјешавања предмета ратних злочина - наведено је у усвојеним закључцима.

Судови су подстакнути да у што већем обиму користе видео-линк приликом саслушања странака с циљем ефикаснијег и економичнијег рјешавања предмета.

Члан ВСТС-а и судија Суда БиХ Драгомир Вукоје је истакао да ВСТС, уз подршку Европске уније, предузима различите активности на примјени мјера предвиђених Стратегијом за рад на предметима ратних злочина и препорука с циљем ефикасног и квалитетног рјешавања ових предмета.

- ВСТС је обезбиједио техничку опрему, просторне капацитете за примјену мјера заштите свједока и средства за људске и материјалне ресурсе неопходне за успјешно процесуирање ратних злочина - рекао је Вукоје.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана