Узео 2.500 марака да фирму штити од контрола

nezavisne.com
Узео 2.500 марака да фирму штити од контрола

Сребреница - Илијас Бегић (58) из Сребренице, општински инспектор за екологију, који је ухапшен у понедјељак, осумњичен је да је из два пута примио мито од 2.500 марака, сазнају "Независне".

Извор близак истрази потврдио нам је да је у оба случаја његова мета била иста фирма.

"Први пут је, како се сумња, представнику те фирме рекао да им документација није потпуна те тражио и узео 500 марака", појашњава саговорник "Независних".

Међутим, како додаје наш извор, тада еколошком инспектору апетит није спласнуо, већ је, штавише, додатно порастао.

"Поново је тражио паре од представника те фирме, и то овај пут 2.000 марака, уз обећање да ће то предузеће бити заштићено од даљих инспекцијских контрола", напомиње наш извор.

Како сазнајемо, Бегић је ухапшен након што је узео тих 2.000 марака.

"Полиција је, претходно, радила на том случају и општински инспектор је пао чим је узео мито 19. марта у Братунцу", истиче наш саговорник.

Из МУП-а РС су, подсјетимо, уз навођење Бегићевих иницијала, у понедјељак саопштили да су га у Братунцу ухапсили припадници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а РС.

"Над осумњиченим ће бити извршена криминалистичка обрада, након чега ће бити спроведен у надлежност Републичког јавног тужилаштва у Бањалуци", саопштено је тада из МУП-а РС.

Из Републичког јавног тужилаштва су потврдили да им је Бегић спроведен. Јуче је требало да буде испитан, како би тужилац одлучио о даљим мјерама, а испитивање није окончано до закључења овог броја "Независних".

Бегић је широј јавности познат и по томе што на Видиковцу, на 450 метара надморске висине, на свом имању, које се простире на 135 дунума, има и хелидром.

Прошле године објављено је да се кредитно задужио и у имање уложио више од 150.000 КМ, те да се не каје, јер му се сан испунио.

"Земљу сам купио како бих овдје задржао свог сина и унука и покушавам створити некакве предуслове да они могу остати и опстати на овом простору", испричао је тада Бегић.

Младен Грујичић, начелник општине Сребреница, рекао је у понедјељак "Независним" да ухапшеном инспектору пријети казна.

"Наравно, чекаћемо да надлежни органи заврше свој дио посла, а онда ћемо се на основу тога ми одредити", рекао је Грујичић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана