Утврдити правичне критеријуме за расподјелу донаторских средстава

СРНА
Утврдити правичне критеријуме за расподјелу донаторских средстава

Сарајево - Предсједништво БиХ затражило је данас од Савјета министара БиХ да са владама ентитета и Брчко дистрикта утврди правичне критеријуме за расподјелу и утрошак финансијских средстава прикупљених на међународној донаторској конференцији, водећи рачуна о штети и потребама.


На сједници је затражено и да без одлагања сачине краткорочне, средњорочне и дугорочне планове и пројекте опоравка и обнове који ће бити финансирани овим средствима, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Предсједништво БиХ затражило је од Савјета министара БиХ и осталих учесника у процесу да буде обезбијеђено да финансијска средства прикупљена на међународној донаторској конференцији буду имплементирана транспарентно, одговорно и ефикасно за опоравак и обнову подручја погођених природном несрећом.

Од Савјета министара затражено је да, у складу са Законом о закључивању и извршавању међународних уговора и Закону о задуживању, дугу и гаранцијама БиХ, без одлагања предузме потребне активности и убрза процедуре за закључивање финансијских, кредитних и других споразума са државама, међународним организацијама, међународним финансијским институцијама, који су неопходни за имплементацију финансијских средстава прикупљених на међународној донаторској конференцији.

Предсједништво БиХ је од Савјета министара БиХ затражило да редовно и цјеловито извјештава Предсједништво о имплементацији финансијских средстава прикупљених на међународној донаторској конференцији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана