Usvojeni principi zajedničkog nastupa sa SBB-om na izborima

Srna
Usvojeni principi zajedničkog nastupa sa SBB-om na izborima

Sarajevo - Predsjedništvo SDA usvojilo je danas principe o saradnji i zajedničkom nastupu sa SBB-om na predstojećim lokalnim izborima, koji podrazumijevaju međusobnu podršku za pozicije načelnika u Federaciji BiH, rekao je zamjenik predsjednika SDA Adil Osmanović.

On je nakon sjednice Predsjedništva SDA pojasnio da su dogovoreni principi da tamo gdje je SDA na izborima 2012. godine imala načelnika, u tom mjestu ponovo kandiduje svog predstavnika, kojeg će podržati i SBB-a i obratno.


Za opštine gdje ni SDA ni SBB nisu imali izabrane načelnike, naknadno će biti dogovoreno čiji kandidat će biti nominovan.

Prema njegovim riječima, na sjednici Predsjedništva SDA usvojeni su i dodatni kriterijumi i smjernice kadrovske politike SDA za lokalne izbore u pogledu predlaganja kandidata za načelnike opština i opštinske odbornike.

Govoreći o Mostaru, Osmanović je rekao da je to pitanje krupno i složeno, jer je teško pronaći pravedno rješenje.

Portal Kliks prenosi da je on dodao da se značajno kasni s rješenjem pitanja Mostara, ali da još postoji šansa za dogovor.

On smatra da problem objavljivanja rezultata popisa stanovništva u BiH jedino mogu riješiti direktor Agencije za statistiku BiH i njegovi zamjenici, koji i nose punu odgovornost i eventualne posljedice ukoliko rezultati ne budu objavljeni u zakonski predviđenom roku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana