Усвојени принципи заједничког наступа са СББ-ом на изборима

Срна
Усвојени принципи заједничког наступа са СББ-ом на изборима

Сарајево - Предсједништво СДА усвојило је данас принципе о сарадњи и заједничком наступу са СББ-ом на предстојећим локалним изборима, који подразумијевају међусобну подршку за позиције начелника у Федерацији БиХ, рекао је замјеник предсједника СДА Адил Османовић.

Он је након сједнице Предсједништва СДА појаснио да су договорени принципи да тамо гдје је СДА на изборима 2012. године имала начелника, у том мјесту поново кандидује свог представника, којег ће подржати и СББ-а и обратно.


За општине гдје ни СДА ни СББ нису имали изабране начелнике, накнадно ће бити договорено чији кандидат ће бити номинован.

Према његовим ријечима, на сједници Предсједништва СДА усвојени су и додатни критеријуми и смјернице кадровске политике СДА за локалне изборе у погледу предлагања кандидата за начелнике општина и општинске одборнике.

Говорећи о Мостару, Османовић је рекао да је то питање крупно и сложено, јер је тешко пронаћи праведно рјешење.

Портал Кликс преноси да је он додао да се значајно касни с рјешењем питања Мостара, али да још постоји шанса за договор.

Он сматра да проблем објављивања резултата пописа становништва у БиХ једино могу ријешити директор Агенције за статистику БиХ и његови замјеници, који и носе пуну одговорност и евентуалне посљедице уколико резултати не буду објављени у законски предвиђеном року.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана