Usvojena odluka o zaduženju 47 miliona evra za auto-put Banjaluka - Doboj

Srna
Usvojena odluka o zaduženju 47 miliona evra za auto-put Banjaluka - Doboj

Banjaluka - Narodna skupština Republike Srpske usvojila je danas po hitnom postupku odluku o prihvatanju zaduženja Srpske prema Evropskoj investicionoj banci za dodatno finansiranje po projektu izgradnje auto-puta Banjaluka-Doboj u iznosu od 47 miliona evra, radi obezbjeđenja dodatnih sredstava potrbnih za završetak izgradnje tog auto-puta.

Usvojen je zaključak, koji su predložili poslanici skupštinske većine, prema kojem se zadužuje Vlada Srpske da u roku ne dužem od 30 dana obavijesti Narodnu skupštinu o visini iznosa vlastitih sredstava koje su "Auto-putevi Republike Srpske" uložili u projekat izgradnje auto-puta Banjaluka-Doboj sa prikazivanjem svih troškova uloženih sredstava.


Poslanici su usvojili Zakon o prestanku važenja Zakona o naknadama za korištenje prirodnih resursa u svrhu proizvodnje električne energije po hitnom postupku, jer je usvojen Zakon o izmjenam i dopunama Zakona o koncesijama.

Predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović je nakon glasanja okončao drugi dio 23. redovne sjednice i zakazao nastavak zasjedanja za utorak, 20. februar, sa početkom u 10.00 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana