Usvojena informacija o izradi odgovora na dodatna pitanja iz Upitnika

Srna
Usvojena informacija o izradi odgovora na dodatna pitanja iz Upitnika

Banjaluka - Vlada Republike Srpske usvojila je informaciju o izradi odgovora Republike Srpske na dodatna pitanja iz Upitnika Evropske komisije za izradu mišljenja o zahtjevu BiH za članstvo u EU.

Vlada Republike Srpske je saglasna sa odgovorima na dodatna pitanja iz Upitnika Evropske komisije za šest poglavlja i ekonomske kriterijume, koja se nalaze u prilogu informacije i čine njen sastavni dio, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću Vlade Srpske.


Riječ je o poglavlju 11 koje se odnosi na poljoprivredu i ruralni razvoj, poglavlje 12 koje se odnosi na bezbjednost hrane, veterinarska i fitosanitarna politika, 13 ribarstvo, 20 preduzetnička i industrijska politika, 24 pravda, sloboda i bezbjednost , 26 obrazovanje i kultura, te ekonomske kriterijume.

“Vlada Republike Srpske je saglasna da za odgovore iz ovog zaključka otpočne proces tehničke finalizacije, te zahtijeva da se tehnički finalizovani odgovori dostave na verifikaciju Vladi Republike Srpske prije njihovog upućivanja na prevođenje”, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana