Усвојен ребаланс буџета за ову годину

Срна
Усвојен ребаланс буџета за ову годину

Бањалука - Народна скупштина Републике Српске усвојила је данас по хитном поступку ребаланс буџета Српске за ову годину, који је за 87 милиона КМ виши од усвојеног и претежно је усмјерен на инвестиције.

Буџет без ребаланса износио је 3,3 милијарде КМ.


Посланици опозиције гласали су против ребаланса буџета.

Посланици су по хитној процедури усвојили и Закон о измјенама Закона о извршењу буџета Републике Српске за ову годину, који обезбјеђује извршење ребаланса буџета.

Народна скупштина усвојила је одлуку о дугорочном задуживању Републике Српске за 2018. годину, којом се врши измјена максималног износа дугорочног задуживања Српске за ову годину са 477.000.000 КМ на износ до 540.126.000 КМ.

Усвојен је Закон о измјени Изборног закона Републике Српске по хитном поступку, ради усклађивања са законима о градовима Бијељина, Приједор, Требиње, Добој и Зворник којима су те локалне заједнице стекле статус града.

По хитном поступку усвојен је Закон о измјени Закона о приватизацији државних станова, којим је предвиђено да рок за закључивање уговора о откупу станова буде помјерен са 30. јуна ове на 30. јун 2020. године.

Прихваћена је информација о проведеној процедури јавне набавке путем конкурса за израду идејног урбанистичко-архитектонског рјешења Меморијалног центра у Спомен-подручју Доња Градина.

Народна скупштина именовала је Етички одбор, чији ће предсједник бити Душица Шолаја из СНСД-а.

Именовано је и радно тијело за надзор над прикупљањем и расподјелом средстава Фонда солидарности за дијагностику и лијечење обољења, стања и повреда дјеце у иностранству, а предсједник тог тијела биће Желимир Нешковић из СДС-а.

Након гласања, предсједник Народне скупштине Српске Недељко Чубриловић закључио је рад 27. посебне сједнице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана