Usvojen godišnji izvještaj Centralne banke BiH

Srna
Usvojen godišnji izvještaj Centralne banke BiH

Sarajevo - Predsjedništvo BiH usvojilo je danas godišnji izvještaj Centralne banke BiH za prošlu godinu i primilo k znanju izvještaj o radu Ministarstva odbrane BiH za prošlu godinu.

Na današnjoj sjednici prihvaćen je Sporazum o zajmu /Projekat podrške zapošljavanju/ između BiH i Međunarodne banke za obnovu i razvoj, kao i Sporazum između Savjeta ministara BiH i Kabineta ministara Ukrajine o saradnji u oblasti turizma, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH dobilo je odobrenje da, umjesto pregovora za zaključivanje ugovora o izmjenama i dopunama Ugovora o slobodnoj trgovini između BiH i Turske, obavi pregovore o zaključivanju novog ugovora o slobodnoj trgovini između dvije zemlje.

Predsjedništvo BiH imenovalo je pukovnika Zorana Spasenovića za šefa dijela kontingenta Oružanih snaga BiH u operaciji "Odlučna podrška" u Avganistanu, a donesena je i odluka o produženju mandata grupi oficira Oružanih snaga BiH slanjem sedme i osme rotacije u ovoj akciji u Avganistanu.

Donesena je i odluka o uništavanju municije i minsko-eksplozivnih sredstava Oružanih snaga BiH kojom je naloženo da bude uništena sva neispravna municije i minsko-eksplozivnih sredstava koja su, kao takva, identifikovana nakon izvršenih kontrolno-tehničkih pregleda na lokacijama za skladištenje municije "Kozlovac" iz Tuzle, "Krčmarice" iz Banjaluke, "Duži" iz Trebinja, "Krupa" iz Hadžića, "Kula dva" iz Mrkonjić Grada, "Blažuj" iz Sarajeva, "Gabela" iz Čapljine i "Car Dušan" iz Rudog.

Predsjedništvo BiH odobrilo je zaključivanje Memoranduma o razumijevanju između Ministarstva bezbjednosti BiH i Ministarstva energetike SAD o sprečavanju nedozvoljene trgovine nuklearnim i drugim radioaktivnim materijalom.

Donesene su i odluke o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma između Savjeta ministara BiH i Vlade SAD o razmjeni podataka u vezi sa bezbjednosnim provjerama o terorizmu, izmjena u Sporazumu između BiH i EU o bezbjednosnim procedurama za razmjenu povjerljivih informacija, Sporazuma između BiH i Srbije o pograničnom saobraćaju, Sporazuma između Savjeta ministara BiH i Vlade Austrije o međunarodnom drumskom prevozu putnika i robe.

Predsjedništvo BiH prihvatilo je Sporazum o izmjenama i dopunama Sporazuma između Savjeta ministara BiH i Vlade Bugarske o međunarodnom drumskom prevozu putnika i robe, a dato je i odobrenje za zaključivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava između Centralne izborne komisije BiH i Savjeta Evrope.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana