Усвојен Програм прославе 9. јануара–Дана Републике Српске

РТРС
Усвојен Програм прославе 9. јануара–Дана Републике Српске

Бањалука - Предсједник Републике Српске Милорад Додик предсједавао је данас Првом сједницом Одбора за прославу Дана Републике Српске, на којој је усвојен Програм прославе 9. јануара – Дана Републике Српске 2017. године.

Као и претходних година, код предсједника Републике Српске предвиђени су традиционални пријеми представника законодавних и извршних органа и институција Републике Српске, правосудних органа Републике Српске, представника Републике Српске у заједничким органима БиХ, представника вјерских заједница, културних и научних радника, привредника, представника борачких организација, спортиста, студената, награђених ученика и медија.

У склопу обиљежавања Дана Републике Српске предвиђено је полагање вијенаца на споменике палим борцима Војске Републике Српске и борцима НОР-а, на Спомен костурницу,Споменику бањалучким бебама, као и полагање вијенаца на спомен-обиљежју бившег предсједника Републике Српске др Милана Јелића.

Програмом обиљежавања предвиђена је додјела одликовања заслужним институцијама и појединцима и одржавање сједнице Сената Републике Српске.

Свечана академија поводом Дана Републике Српске биће одржана 9. јануара у спортској дворани "Борик".

У свим градовима и општинама Републике Српске биће обиљежен Дан Републике Српске, а у Бањалуци ће 9. јануара бити организован богат културно-умјетнички програм.

Програмом је предвиђено и традицонално обиљежавање Дана Републике Српске у Брчко Дистрикту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана