Usvojen Izvještaj o izvršenju budžeta institucija BiH

Srna
Usvojen Izvještaj o izvršenju budžeta institucija BiH

Sarajevo - Predsjedništvo BiH usvojilo je izvještaj o izvršenju budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za prvih šest mjeseci ove godine, koji će biti dostavljen Parlamentarnoj skupštini BiH.

Izvještaj Savjeta ministara o aktivnostima u okviru procesa evropskih integracija BiH, Predsjedništvo je primilo k znanju, posebno uzimajući u obzir izvršene i preostale obaveze u vezi sa pripremom odgovora na Upitnik Evropske komisije, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.


Na današnjoj sjednici Predsjedništvo je zadužilo Savjet ministara da u saradnji sa Vladom Republike Srpske, Vladom Federacije BiH, te vladama kantona i Brčko distrikta preduzme sve neophodne aktivnosti s ciljem dostave odgovora iz Upitnika Evropske komisije, najkasnije do 15. decembra.

Predsjedništvo je prihvatilo sporazuma o grant sredstvima između Ministarstva inostranih poslova Norveške i Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH za unapređenje bezbjednosti žena i odgovora na rodno zasnovanu diskriminaciju i nasilje u BiH i odobrilo njegovu privremenu primjenu.

Na sjednici je prihvaćen sporazum Savjeta ministara i Vlade Ruske Federacije o naučno-tehnološkoj saradnji i sporazum o grantu između BiH i Međunarodne banke za obnovu i razvoj.

Predsjedništvo je donijelo odluku o prihvatanju sporazuma o finansiranju i projektu između Frankfurta na Majni i BiH, koju predstavlja Ministarstvo finansija i trezora, Federacije BiH koju predstavlja federalno Ministarstvo finansija i grada Zenica, koji predstavlja gradonačelnik, u iznosu od 13.016.696 evra i 500.000 evra za prikupljanje i tretman otpadnih voda u Zenici.

Prihvaćeni su izmjena i dopuna sporazuma o uspostavljanju Međunarodne organizacije za eliminaciju siromaštva putem održivog turizma /ST-EP/, te sporazum o zajmu između BiH i Međunarodne banke za obnovu i razvoj za projekat jačanja bankarskog sektora.

Predsjedništvo BiH primilo je k znanju informaciju o zvaničnoj posjeti ministara odbrane BiH i delegacije Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH SAD, od 11. do 13. septembra.

Na sjednici je donesena odluka o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma između BiH i SAD o readmisiji lica koja borave bez dozvola, a prihvaćeno je i pokroviteljstvo nad 21. međunarodnim sajmom privrede "Mostar 2018", koji će biti održan od 10. do 14. aprila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana