Успјешно завршена здружена вјежба Дрина 2016

Срна
Успјешно завршена здружена вјежба Дрина 2016

Лозница - Надлијетањем хеликоптера и свечаним постројавањем учесника и возила, на граничном прелазу код Лознице завршена је тактичка здружена вјежба полиција Републике Српске и Србије "Дрина 2016".

Предсједници Републике Српске Милорад Додик и Србије Томислав Николић честитали су данас припадницима полиција успјешну обављену вјежбу, која је показала заједништво.


"Вјежба је показала да не може да буде граница, јер ни тероризам нема граница", нагласио је Додик.

Вјежби су присуствовали и премијер Српске Жељка Цвијановић, министар унутрашњих послова Српске Драган Лукач, потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић, министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић, министар за рад Александар Вулин, министар рударства и енергетике Србије Александар Антић, Његово преосвештенство епископ шабачки Лаврентије и остали гости.

Вјежба је била подијељена у три дијела - елиминисање терориста на граничном прелазу праћено ваздушном подршком, вјежба на води на Дрини и скакање падобранима.

Вјежби је присуствовало око 200 полицајаца Републике Српске и Србије, пет летјелица и одређен број оклопних возила.

На вјежби двије полиције показана је снага и обученост у борби против тероризма и спремност да се одговори на све безбједносне изазове.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана