Ускоро усаглашавање детаља о ауто-путу Београд -Сарајево

Срна
Ускоро усаглашавање детаља о ауто-путу Београд -Сарајево

Београд - Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије Зорана Михајловић изјавила је након састанка са министром комуникација и транспорта БиХ Исмиром Јуском да ће у наредном периоду бити усаглашени детаљи о изградњи ауто-пута Београд-Сарајево.

Јуско је нагласио да је овај пројекат важан за бржи економски развој БиХ, те да се очекује да у наредних мјесец дана буде позната прелиминарна траса овог ауто-пута на територији БиХ, саопштено је из Министарства грађевинарства Србије.

Михајловићева и Јуско договорили су се и да у најкраћем року буде формирана заједничка радна група за пројекат реконструкције пруге Београд-Сарајево, која ће разматрати и питање бржег кретања робе на жељезничком граничном прелазу између двије земље.

На састанку је било ријечи и о припреми споразума о изградњи и успостављању заједничког граничног прелаза на мосту Љубовија-Братунац и о сарадњи у области ваздушног саобраћаја.

Договорена је интензивнија сарадња два министарства на сузбијању сиве економије у области друмског превоза путника.

Закључено је да постоји обострани интерес за што скорију реализацију свих питања о којима је разговарано, те потреба наставка континуиране сарадње и одржавања састанака на овом нивоу на којима ће бити анализирана реализација постојећих и план нових активности, саопштено је из Министарства комуникација и транспорта БиХ.

Сусрет делегација два министарства, које су предводили Михајловићева и Јуско, претходио је данашњем заједничком састанку делегација Србије и БиХ које су предводили премијер Србије Александар Вучић и предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана