Ускоро процјена посљедица ССП-а

Ж. Д.
Ускоро процјена посљедица ССП-а

Сарајево - Савјет министара БиХ одгодио је јуче изјашњавање о информацији о стању у мљекарској индустрији како би биле прикупљене додатне информације, у складу са посљедњом посјетом њемачког министра пољопривреде и прехране Кристијана Шмита.

Министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић подсјетио је да стручњаци треба да процијене утицај адаптираног Споразума о стабилизацији и придруживању (ССП) на пољопривредни сектор у БиХ.

- Имали смо састанке са представницима Свјетске банке, међународним организацијама и њиховим представницима који дјелују и раде у БиХ. Свјетска банка преузела је обавезу да, у складу са договором, у скорије вријеме припреми процјену која се тиче посљедица које ће имати кључни пољопривредни сектори у БиХ због адаптације ССП-а - рекао је Шаровић и додао да не може говорити о роковима, али да вјерује да ће све бити урађено до 1. јануара када споразум ступа на снагу.

Истиче да је сада све у рукама Свјетске банке.

- На састанцима који ће услиједити биће рађена процјена посљедица адаптираног ССП-а, посебно када је у питању сектор мљекарске индустрије. Кључне тачке ће бити повећање конкурентности привреде са краткорочним и дугорочним мјерама како би овај сектор могао дочекати потпуну либерализацију тржишта - рекао је Шаровић.

Савјет министара БиХ није расправљао о одлуци о формирању Координационог тијела за борбу против тероризма коју је предложио министар безбједности Драган Мектић, а коју Влада РС сматра преносом надлежности, јер Мектић није био присутан због годишњег одмора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана