Ускоро наставак структуралног дијалога

Срна
Ускоро наставак структуралног дијалога

Бањалука - Министар правде Републике Српске Антон Касиповић рекао је да би у наредним данима требало да буде одржана нова рунда структуралног дијалога о правосуђу у БиХ и да је за Српску неприхватљива проширена надлежност Суда БиХ.

Касиповић је истакао да ће се на томе инсистирати у током разговора у складу са закључцима Народне скупштине Републике Српске.


Он је за „Независне новине“ навео да постоји озбиљан застој у дијалогу, али да је Република Српска учинила све што је било битно да застој буде превазиђен.

„Рецимо, предложили смо Нацрт закона о судовима. Постоји иницијатива министра правде БиХ Јосипа Грубеше да се опет окупе министри. Мислим да је то добро јер смо дужни, прије свега, грађанима да ријешимо нека турбулентна питања, али дужни смо и Европској комисији, која годинама врло стрпљиво улаже средства и све друге техничке капацитете да нам помогне“, рекао је Касиповић.

Уз наду да ће процес бити откочен, он је додао да је за Српску битно да се проблем не може редуковати само на питање Суда БиХ.

„Мислим да је веома важно да према протоколу, који смо потписали 2015. године, министри правде утврде начела за израду закона о Високом судском и тужилачком савјету“, закључио је Касиповић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана