Uručeno 13 posthumnih odlikovanja

Srna
Uručeno 13 posthumnih odlikovanja

Stanari - Predsjednik Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Nedeljko Mitrović uručio je danas u Stanarima 13 odlikovanja porodicama poginulih boraca Vojske Republike Srpske, koje je posthumno odlikovao predsjednik Srpske Milorad Dodik povodom 15. septembra - Dana poginulih i nestalih.

Medalje zasluga za narod uručene su porodicama poginulih boraca sa područja Stanara.


Mitrović je najavio da se proces odlikovanja nastavlja sve do posljednjeg borca koji je poginuo braneći i stvarajući Republiku Srpsku.

Medalja zasluga za narod uručena je i Milenku Iliću, ocu Novaka Ilića, koji se zajedno sa još četvoricom mještana vodi kao nestao na ozrensko-vozućkom ratištu.

Ilić kaže da ni nakon 21 godine traganja nije uspio da pronađe posmrtne ostatke sina, koji je kao zarobljenik Trećeg korpusa takozvane Armije BiH izručen jedinici "El mudžahedin".

Predsjednik stanarske Organizacije porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila Mirko Jotić kaže da je sa ovog prostora poginulo 250 boraca, od kojih se pet vode kao nestali.

Jotić je ukazao na dobru saradnju sa lokalnom upravom, podsjetivši da je ova organizacija osnovana 29. novembra 2014. godine.

Načelnik opštine Stanari Dušan Panić, koji je danas prisustvao redovnoj izvještajnoj skupštini opštinske Organizacije porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila, kaže da lokalna uprava vodi brigu o ovoj kategoriji u ostvarivanju njihovih osnovnih i dopunskih prava, za šta je budžetom za ovu godinu izdvojeno oko 30.000 KM.

On je najavio veća sredstva u budžetskom proračunu za narednu godinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana