Употријебљен минимум силе при деблокади Шићког брода

Срна
Употријебљен минимум силе при деблокади Шићког брода

Сарајево - Специјална полицијска јединица Федералне управе полиције /ФУП/ приликом деблокаде раскрснице Шићки Брод у Тузли, коју су у блокади држали демобилисани борци, примјенила је минимум силе и том приликом нико није повријеђен, саопштено је јутрос из ФУП-а.

"Приликом спровођења наведених активности употребљен је минимум силе и то само према лицима која су била у видно алкохолисаном стању и која су пружала отпор према полицијским службеницима, с тим да нико није повријеђен", додаје се у саопштењу.

Један број лица, како се наводи, приведен је у Министарство унутрашњих послова Тузланског Кантона ради криминалистичке обраде и против њих ће бити предузете законом прописане мјере.

У саопштењу се наводи да је Специјална полицијска јединица, сходно наредби директора ФУП-а, пружила је асистенцију у деблокади раскрснице Шићки брод, чиме је омогућено несметано одвијање саобраћаја на магистралном путу Орашје-Тузла-Сарајево.

Протести демобилисаних бораца у Федерацији БиХ почели су 28. фебруара.

Демобилисани борци траже усвајање јединственог регистра бораца, борачки додатак, те укидање финансирања борачких организација.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана