Уопзорење туристима из БиХ: Опрез на мјестима масовних окупљања у туристичким мјестима

Срна
Уопзорење туристима из БиХ: Опрез на мјестима масовних окупљања у туристичким мјестима

Сарајево - Министарство иностраних послова БиХ, имајући у виду терористичке пријетње широм свијета, свим грађанима БиХ савјетује опрез на мјестима гдје залазе туристи и на мјестима масовних окупљања, те да прате информације и упозорења надлежних безбједносних институција у земљи у којој се налазе.

За оне који планирају путовање у иностранство, Министарство препоручује да прије путовања прикупе актуелне и детаљне информације о безбједности на одредишту, те да се прије путовања упознају о томе шта у појединим ситуацијама запослени у дипломатско-конзуларним представништвима БиХ могу учинити за држављане БиХ преко Сектора за међународно правне и конзуларне послове.


Ове информације могу добити и на интернет страници хттп:/њњњ.мвп.гов.ба/конзуларне информације/ста конзул мозе уцинити за вас/.

За држављане БиХ који су већ ван земље, Министарство савјетује да се у случају потребе за савјет и помоћ обрате најближем надлежном дипломатско-конзуларном представништву БиХ у иностранству.

Министарство је навело да су власти Шпаније, након терористичких напада, открили починиоце, предуприједили нове нападе и ставиле ситуацију под контролом. Није уведено ванредно стање и нису најављене посебне рестриктивне мјере у погледу путовања и јавног окупљања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана