Уочи доласка руске делегације у Бањалуци највиши степен мјера безбједности

Срна
Уочи доласка руске делегације у Бањалуци највиши степен мјера безбједности

Бањалука - Из Министарства унутрашњих послова Републике Српске (МУП РС) поновили су да, поводом доласка делегације Федералне скупштине Руске Федерације које предводи Валентина Матвијенко, предузимају највиши степен мјера безбједности како би ова посјета протекла у најбољем реду.

Током данашњег дана, када ће руска делегација, у оквиру службене посјете БиХ боравити у Бањалуци, од 11 до 12 сати и од 16 до 17 сати, од Међународног аеродрома Бањалука у Маховљанима до Бањалуке, биће забрањен саобраћај за сва моторна возила одређеним путним правцима и улицама.

Саобраћај ће бити обустављен дијелом магистралног пута Лакташи – Градишка, од скретања за аеродром до Александровца, од Александровца до Александровачке петље, дионица аутопута Е661 (Градишка – Бања Лука), од Александровачке петље до Клашница, западни транзит (улица Крајишких бригада) - улица Ранка Шипке - улица Вука Караџића - улица Краља Петра I Карађорђевића - улица Бана др Тодора Лазаревића.

Такође, на наведеној траси кретања делегације, у споменутом периоду доласка и одласка руске парламентарне делегације, биће ограничено и кретање других учесника у саобраћају укључујући бициклисте и пјешаке.

Из МУП РС апелују на грађане да на тој траси пута не остављају паркирана возила.

Грађанима савјетују да у уторак избјегавају кретање споменутом трасом и ужим центром града, због тога што ће велики број саобраћајница бити затворен за саобраћај и ограничено кретање пјешака.  

Апелују на грађане да се придржавају упустава МУП РС и других институција које учествују у организацији посјете руске делегације.

Грађанима савјетују да обавезно поштују наредбе полицијских службеника на терену, избјегавају ношење руксака и торби и да свакако уз себе имају неки идентификациони документ. Такође, савјетују да избјегавају отварање прозора, изласке на терасе, кровове зграда и слично.

На подручју трасе кретања и ужег центра Бањалуке забрањена је и употреба дронова.

У ужем центру града на снази је и наредба о забрани рада угоститељских, трговачких и других објеката у којима се пружа услужна дјелатност, те точење алкохолних пића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана