Украјинске снаге гранатирале Русију?

Танјуг
Украјинске снаге гранатирале Русију?

Ростов на Дону - Русија је данас саопштила да је око 40 минобацачких граната које су испалиле украјинске снаге пало у регион Ростова, који се граничи с источним дијелом Украјине.

"Око 40 минобацачких граната пало је из Украјине... у провинцију Ростов", изјавио је представник Федералне службе безбједности за регион Ростова Василиј Малајев, јавио је Итар Тас, пренио је Ројтерс.

У међувремену, руски граничари евакуисани су данас у 13.50 часова по московском времену с граничног прелаза "Кјубишево" након што је неколико граната пало на територију Русије из пограничне украјинске зоне, изјавио је портпарол Одсјека за пограничну службу југа Русије Рајан Фаркушин.

Према његовим ријечима, у 14.25 часова по моксовском времену отворена је интензивна ватра из лаког оружја и артиљерије са сусједног граничног прелаза на украјинској страни "Маринкова" и поједине гранате су пале на руски гранични прелаз.

Нико од запослених није повређен, навео је Фаркушин.

Украјинска војска саопштила је данас да су побуњеници ноћас изводили нападе и да су код једног граничног прелаза били подржани артиљеријском паљбом из Русије.

У сукобима украјинских с проруским снагама током ноћи у Доњецку једна особа је погинула, а двије су повређене, саопштиле су данас локалне власти.

Недавно је граната с украјинске стране усмртила једног човјека и ранила двоје људи у руској Ростовској области.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана