Ujedinjena Srpska dobila tri mandata u NS RS

ATV
Ujedinjena Srpska dobila tri mandata u NS RS

Prema skoro 100 odsto obrađenih birališta, Ujedinjena Srpska, jedna od najmlađih stranaka u Republici Srpskoj, imaće tri poslanika u Narodnoj skupštini. Natalija Trivić, načelnik Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku Grada Banjaluka dobila je direktni skupštinski mandat u Izbornoj jedinici tri. Trivićeva ističe - ovim se naša stranka profilisala kao ozbiljan “igrač” na političkoj sceni.

“Mi smo svakako sa tom projekcijom i krenuli u kampanju, ne samo u kampanju, već tako radimo dvije i po godine koliko naša politička organizacija postoji. Dakle to je dokaz da su građani spremno dočekali nove, mlađe, stručne ljude koji iza sebe imaju već ostvarene karijere, ljudi koji imaju svoje vizije, koji su se pokazali po svojim rezultatima,” rekla je Trivićeva.

Uz Trivićevu, u parlamentu Srpske sljedeće četiri godine, trebalo bi da sjedi i advokat Milan Petković, dok će Marinko Dragišić odborničku klupu u Banjaluci zamijeniti skupštinskom. Petković je zadovoljan rezultatima i poručuje - nismo tu samo da bismo popunjavali mjesta u parlamentu.

“Ja sam advokat, pravnik i smatram da u tom smislu mogu doprineti, prije svega zakonima iz pravosuđa, jer već dugo u skupštini nema pravnika koji dolaze iz pravosuđa, iz tog sektora, nego imamo pravnike koji nisu nikad radili u struci. Smatram da se nakon nekog vremena ponovo advokati vraćaju u Narodnu skupštinu,” kaže Petković.

Predsjednik stranke Nenad Stevandić, prema stranačkom dogovoru sa SNSD-om, bio je na njihovoj listi za Predstavnički dom BH parlamenta, ali po trenutnim rezultatima, mjesto mu je izmaklo za nekoliko stotina glasova. Lider Ujedinjene Srpske, ipak vjeruje da će biti poslanik u Sarajevu, kada se uračunaju glasovi pristigli poštom. Očekuje da Ujedinjena Srpska bude dio vlasti u naredne četiri godine.

“Nadamo se ne samo ministarskom mjestu, nadamo se mogućnosti da pokažemo koliko sve može brže, bolje, organizovanije, i da budemo taj katalizator bolje organizacije Republike Srpske. Mi se svojih kadrova, svojih programa i znanja ne stidimo, mi tražimo mjesto da taj program pokaže svu svoju snagu,” rekao je Stevandić.

Izlazak na izbore na listi Ujedinjene Srpske nije se svima posrećio. Potpredsjednik stranke Slavko Dunjić, koji je bio narodni poslanik u prethodnom sazivu, osvojio je 2.861 glas, najviše od svih kandidata Ujedinjene Srpske, ali nije ušao u parlament u drugoj Izbornoj jedinici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana