Уједињена Српска: Траже се рјешења за мајке које нису обухваћене материнским додатком

Срна
Уједињена Српска: Траже се рјешења за мајке које нису обухваћене материнским додатком

Бањалука - Актив жена Уједињене Српске подржао је увођење материнског додатка од 405 КМ за незапослене мајке, на који право остварују и оне које роде у децембру, те истакао да се за мајке које нису обухваћене Законом о дјечијој заштити траже нова рјешења.

„За наведену законску мјеру обезбјеђена су средства, те се за мајке које нису обухваћене овим Законом траже нова рјешења, а не да мајке које остварују право на додатак буду ускраћене ради политиканства оних, као што је ПДП, који се до сада нису сјетили да треба подржавати мајке“, саопштено је из Уједињене Српске.


Актив жена Уједињене Српске напомиње да се, када буде усвојен приједлог закона о дјечијој заштити, он се неће моћи примјењивати ретроактивно као ниједан други.

У саопштењу се наводи „да се ПДП није оглашавао када је на приједлог Уједињене Српске обезбијеђено по годину дана радног стажа са сваку мајку, за свако рођено дијете“.

Из Уједињене Српске истичу да ПДП покушава да изазове реакције одређених група грађана у сврху опструкције усвајања буџета за 2018. годину и дестабилизације институција Републике Српске.

„Позивамо Савез за промјене, ако имају рјешење за ово питање да на нивоу БиХ обезбиједе средства, а ми ћемо их подржати у томе“, поручују из Уједињене Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана