Ujedinjena Srpska: RS treba jedinstvo, a ne podjele i sukobi

V. K.
Ujedinjena Srpska: RS treba jedinstvo, a ne podjele i sukobi

Banjaluka - Ujedinjena Srpska organizovaće u nedjelju u Banjaluci građansku šetnju protiv sukoba i podjela u RS pod motom "Mir, braćo".

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić kaže da u RS postoji nepotrebna napetost i sukobi koji prijete da podijele braću, komšije i prijatelje.

- Srpska ne smije da bude podijeljena i u sukobima. Naša želja i cilj je da na najkorektniji način pozovemo na mir, saradnju i toleranciju, a narod će na demokratskim izborima odlučivati ko će biti na vlasti - rekao je Stevandić.

Organizator skupa je banjalučki odbor stranke, a očekuje se da će im se pridružiti i kolege iz drugih gradova Srpske.

- Ideja se dopala mnogima, jer smo i ranije imali slične skupove i manifestacije u vrijeme referenduma i odluka Ustavnog suda BiH. Želimo da napravimo nešto dostojanstveno što poziva na mir, toleranciju i razumijevanje - kazao je Stevandić.

Okupljanje je predviđeno ispred Narodnog pozorišta RS u 12 časova nakon čega će učesnici prošetati do Trga Krajine. Želja Ujedinjene Srpske je da pokaže da želi jedinstvenu, jaku i slobodnu RS i da su jedinstvo i zajednička borba jedini način borbe za Srpsku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana