Ухапшени Хасановић осумњичени за напад у Зворнику и раније привођен због веза са џихадистима

Срна, Фото: klix.ba
Ухапшени Хасановић осумњичени за напад у Зворнику и раније привођен због веза са џихадистима

Сарајево - Лице које је јутрос ухапшено због повезаности са терористичким нападом у Зворнику је Авдулах Хасановић, који је раније хапшен у акцији “Дамаск” Агенције за истраге и заштиту БиХ /SIPA/ због сумње да је био припадник “Исламске државе”, јављају федерални медији.

Медији наводе да се нападач на полицијску станицу у Зворнику Нердин Ибрић у посљедња три мјесеца интензивно дружио са Хасановићем, који је јутрос ухапшен по налогу Тужилаштва БиХ.

Хасановић је приведен у службене просторије Регионалне канцеларије Сипе у Тузли, гдје се над њим врши криминалистичка обрада, након чега ће бити предат Тужилаштву БиХ на даље поступање. У својству свједока се саслушава већи број особа.

Хасановић је раније хапшен у акцији Сипе “Дамаск” због сумње да је био припадник “Исламске државе”. Био је ухапшен у септембру 2014. године, када и Хусеин Билал Боснић. До прошле године је боравио у Сирији.

Медији пишу да је Хасановић, припадник селефијског покрета у БиХ, био чест гост на предавањима Јусуфа Барчића и Нусрета Имамовића.

Полицајац Драган Ђурић убијен је синоћ у терористичком нападу на полицијску станицу у Зворнику, који је извршио Нердин Ибрић /24/ из села Сапна код Зворника. Том приликом рањени су полицајци Жељко Гајић и Стево Миловановић.

Ибрић, који је током напада узвикивао “Алаху екбер”, ликвидиран је приликом размјене ватре са полицијом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана