Ухапшена службеница РУГИП-а Дорис Кременовић

Срна
Ухапшена службеница РУГИП-а Дорис Кременовић

Бањалука – Инспектори Министарства унутрашњих послова (МУП) РС данас су у поподневним часовима ухапсили службеницу Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове (РУГИП) РС Дорис Кременовић која је повезана са афером "Грађа", открива пословни портал capizal.ba.

Како сазнаје овај портал, Кременовић је данас око 14 часова ухапшена на радном мјесту и тренутно се налази на саслушању у просторијама МУП-а, а сутра ће бити одлучено да ли ће тужилаштво затражити одређивање притвора.

У Геодетској управи су рекли да немају информације о хапшењу.

Ово је само наставак полицијске истраге у Геодетској управи РС, а у вези са милионском штетом коју је Град Бањалука имао због одлука РУГИП-а.

Припадници МУП-а су крајем прошлог мјесеца ухапсили помоћника директора Геодетске управе РС Александра Деурића, шефа подручне јединице ГУ Бањалука Драгана Груловића и стручну сарадницу Жељку Милинковић. Они су осумњичени за злоупотребу службеног положаја у случајевима "Грађа" и "Наш дом".

Републичко јавно тужилаштво, које је затражило притвор за Деурића и Груловића, сумњичи их да су злоупотребама положаја Граду Бањалука причинили штету од 7,42 милиона марака. Њих двојица су злоупотребама прибавили имовинску корист привредном друштву "Наш дом” и тако оштетили Град за 2,17 милиона марака.

Груловић се терети да је искористио службени положај и донио рјешење којим је предузећу "Грађа” Бањалука признато право својине над друштвеним земљиштем чиме је Град Бањалука оштећен за 5,25 милиона марака.

Како је писао "ЕуроБлиц” на саслушању руководилаца РУГИП-а у тужилашвтву споменута је и данас ухапшена Дорис Кременовић која је радила на предмету "Грађа".

Између осталог, они су на саслушању рекли и да је Дорис Кремновић, која је радила на спорном предмету, тврдила да Град није странка у поступку и да због тога није био укључен у читав случај.

Бивши директор РУГИП-а Милош Комљеновић је пред републичким тужиоцем, између осталог, изјавио да је на састанку инститирао да Груловић и Кременовић објасне своје поступање у спорном предмету. На упит зашто Граду није признато право да учествује у поступку, Кременовић је одговорила да је самостална и независна у свом раду те да је за овај поступак надлежан правобранилац РС, а не Град.

Комљеновић је истакао да је инсистирао да подручна јединица Бањалука уручи спорно рјешење градоначелнику Игору Радојичићу, али су Кременовић и Груловић узвратили да Град није странка у поступку, те да не смије вршити притисак на њих.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана