Ухапшена потпредсједница Представничког дома Парламента ФБиХ?

faktor.ba
Ухапшена потпредсједница Представничког дома Парламента ФБиХ?

Сарајево - Весна Шванцер (СББ), потпредсједница Представничког дома Федералног парламента, ухапшена је у оквиру акције кодног назива "Глобус", јављају сарајевски портали.

Акција је спроведена на подручју Тузланског, Сарајевског и Зеничко-добјског кантона, а у вези са документовањем коруптивних кривичних дјела и њихових извршилаца.

Из Федералоне управе полиције (ФУП) је саопштено да је ухапшено више особа, али се не наводи много детаља о самим почињеним кривичним дјелима и особама које су ухапшене. 

"Фактор" незванично јавља да је једно од двоје ухапшених управо Шванцерова, а на терет јој се стављају кривична дјела која се односе на злоупотребу пложаја. Према незваничним информацијама друга ухапшна особа је Саид Капетанчић из Грачанице. Незванично, ради се такође о члану СББ-а, кандидату те странке за Општинско вијеће Грачанице на прошлим Локалним изборима. 

Поменути портал наводи да је Весна Шванцер давала грантове одређеним удружењима, након чега су из удружења новац враћали њој наруке. Незванично, Шванцер се сумњичи да је на тај начин нелегално стекла имовинску корист.

Наводи се и то да је она и раније осуђивана због преваре.

Акција кодног назива "Глобус" изведена је под надзором Кантоналног тужилаштва у Тузли, а осим Федералне управе полиције учествовале су и друге полицијске агенције, као и Обавјештајно-безбједносна агенција БиХ (ОСА). 

Приликом лишења слободе и претреса наведених особа изузети су предмети који се доводе у везу са извршењем кривичних дјела.

"Особе лишене слободе бит ће криминалистички обрађене у службеним просторијама Федералне управе полиције у Тузли, те ће у законском року бити предати Кантоналном тужилаштву Тузланског кантона уз Извјештај о почињеном кривичном дјелу", наводе из ФУП-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана