Uhapšena još dva lica u akciji Bajer

Srna, Foto: avay.ba
Uhapšena još dva lica u akciji Bajer

Istočno Sarajevo - Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH u nastavku akcije kodnog naziva "Bajer" uhapsili su još dva lica na području Sarajeva osumnjičena za organizovani kriminal, u vezi sa zloupotrebom položaja, poreskom utajom,

falsifikovanjem službene isprave i sklapanjem štetnog ugovora.Iz Sipe navode da je akcija "Bajer" počela juče, a da su sinoć uhapšena lica čiji su inicijali H.Š. /62/ i S.T. /52/, koja su privedena u službene prostorije Sipe u Istočnom Sarajevu, gdje je nad njima izvršena kriminalistička obrada.


Nakon kriminalističke obrade, ova lica predata su Tužilaštvu Kantona Sarajevo na dalje postupanje.

Po nalogu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, juče su, u saradnji sa Sipom, MUP-om Kantona Sarajevo i Poreskom upravom Federacije BiH, slobode lišeni Šefik Handžić, Amar Arslanagić, Aida Selvić, Izet Arslanagić i Jasmin Šepo, zbog nezakonite aktivnosti u firmi "Bosnalijek" iz Sarajeva.

Lica su lišena slobode zbog postojanja osnovane sumnje da su kao organizovana grupa od 2002. do 2012. godine počinila više krivičnih djela zloupotrebe položaja ili ovlašćenja, sklapanje štetnih ugovora, falsifikovanje službene isprave, poreske utaje i drugo u svojstu zaposlenih u firmama "Bosnalijek", "Brštanica" i "Karpe diem", koje se nalaze u Sarajevu.

Ova lica su osumnjičena da su oštetili "Bosnalijek", te budžete Federacije BiH i Kantona Sarajevo za milionske iznose.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana