Ухапшен шеф царинске док је узимао означене новчанице

Г. М.
Ухапшен шеф царинске док је узимао означене новчанице

Сарајево - Припадници Агенције за истраге и заштиту (SIPA) ухапсили су протеклог викенда на подручју Сарајева шефа царинске испоставе Зворник Шефкију Дацића (57) у оквиру борбе против корупције у акцији "Рампа" док је преузимао означене новчанице.

Тужилаштво БиХ саопштило је да је Дацић ухапшен приликом преузимања незаконите имовинске користи у означеним новчаницама, да би злоупотребом положаја погодовао да одређени предмети одузети у оквиру царинског прекршаја, укључујући и моторно возило, буду враћени починиоцу прекршаја.

Дацић је био члан Управног одбора Самосталног синдиката државних службеника и запослених у Управи за индиректно опорезивање (УИО) БиХ док се на њеном челу налазио Кемал Чаушевић. Након тога био је на позицији шефа царинске испоставе у Кисељаку са које га је смијенио директор УИО Миро Џакула.

Предсједник Самосталног синдиката државних службеника и запослених у УИО Мехмедалија Осмић тврди да је Дацић један од Чаушевићевих људи и да је његово хапшење најава наставка акције "Пандора", у оквиру које је ухапшен Чаушевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана