Uhapšen pukovnik Ramiz Mićivoda

Srna
Uhapšen pukovnik Ramiz Mićivoda

Sarajevo - Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ jutros su na području Sarajeva uhapsili pukovnika Oružanih snaga BiH Ramiza Mićivodu, osumnjičenog za zloupotrebu položaja ili ovlaštenja, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Mićivoda je jutros uhapšen na području Sarajeva po nalogu tužioca Posebnog odjeljenja Tužilaštva za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju.

On je osumnjičen da je zloupotrijebio položaj i ovlaštenja tako što je od lica koja se bave poljoprivredom, nezakonito tražio i dobio novac da bi im, zauzvrat, omogućio da koriste zemljište u nadležnosti Oružanih snaga BiH. Istragom je utvrđeno da je osumnjičeni, u dva navrata, od tih lica tražio i primio novac u ove svrhe. U predmetu je ostvarena saradnja sa bataljonom Vojne policije Oružanih snaga BiH, a o sprovedenoj aktivnosti informisano je Ministarstvo odbrane BiH. Osumnjičeni će biti predat postupajućem tužiocu koji će ga ispitati i nakon toga donijeti odluku o daljim aktivnostima, navodi se u saopštenju Tužilaštva BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana